Vegetarisk Moussaka

 
Den här moussakan tar lite tid att göra, men det är det värt! Om du vill att det ska gå lite snabbare så köper du färdig tomatsås och färdig bechamelsås, det funkar också. Men hemlagat blir ju förståss godast:) 
 
4 pers
 
Ingredienser
 
2 st aubergine
Olivolja
salt
8 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning/burk passerade/krossade tomater
1,5 dl torra röda linser
1/2 påse Quorn
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk socker
oregano
chilipulver
svartpeppar
 
2 msk olivolja
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1 paket fetaost
riven muskotnöt
salt
Riven ost
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginen och lägg skivorna på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Förstek dem i ugnen 10 min. (Om man vill ha en brynt yta, så eftersteker man auberginen i olja i ett stekjärn.) Hacka sedan löken, stek den i olivolja och krydda med chilipulver.Tillsätt tomatkross, pressad vitlök, 2 dl vatten, buljongtärning, sockret och oreganon. Rör runt och låt koka i 5 min. Tillsätt sedan linserna och Quornet. Salta och peppra. Låt såsen koka i 10 min. Under tiden gör du ostsåsen. Häll i olja i en kastrull. Strö över mjölet och vispa runt. Sedan häller du över mjölken. Vispa hela tiden, annars bränner det fast i botten. När såsen tjocknat smular du ned fetaosten och kryddar med muskotnöt och lite salt. Nu varvar du tomatsås, aubergine, potatis och ostsås i en ugnssäker gratängform. Avsluta med ett lager ostsås och riven ost. In i ugnen i ca 40 min. 
0 kommentarer
Follow