Vietnamesiska Vårrullar

 
Dessa vårrullar är underbart goda! De tar lite längre tid att göra, så de passar bra till middag en lördag eller söndag. Det är lite pyssligt i början, men redan efter två, tre rullar börjar man få till dem. Ge inte upp, de är så värda all ansträngning.
 
4 pers
 
Ingredienser
 
100g glasnudlar
2 msk matolja
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
300g quornfärs
1 morot, skalad och grovriven
250g spetskål. finstrimlad
200g böngroddar
2 msk socker
1/2 msk salt
1 msk teriyakisås
1 msk japansk soya
1 pkt vårrulleplattor
olja till fritering
isbergssallad till servering
koriander, thaibasilika och mynta till servering
sweet chilisås
 
Blötlägg glasnudlarna i kokhett vatten i 15 min. Skär dem i 15 cm långa bitar. Tina vårrulleplattorna. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt vitlök och quorn, rör om. Tillsätt morot, kål och böngroddar. Lägg i glasnudlar och rör om. Tillsätt socker, salt, teriyakisås och soya. Stek under omrörming i ca 5 min. Häll över fyllningen i en bunke och låt svalna. Ta fram en skärbräda och häll upp lite olja i ett glas. Ta fram en vårrulleplatta i taget, annars torkar de. Fukta skärbrädan och fingrarna med lite olja. Lägg 1 msk fyllning i skalets nedre höra hörn. Vik över hörnet och rulla in fyllningen. Vik in hörnet på sidan mot mitten för att stänga inne fyllningen. Fortsätt till sista hörnet och klistra fast det med lite olja. Häll olja i en wok eller tjockbottnad gryta och hetta upp den. Täck vårrullarna helt med oljan. Lägg i 3-4 st åt gången. Vänd på dem under friteriringen. Lyft upp dem när de är gyllenbruna och lägg dem på hushållspapper. Servera dem i ett skal av isbergssallad, garnerade med de färska kryddorna. Doppa i sweet chilisås och NJUT!
0 kommentarer
Follow