UA-110819632-1 maggiesskafferi.se - Majsfritters med saffran och tahinidressing

Majsfritters med saffran och tahinidressing

 
 Hej!
 
Hoppas er påskhelg har varit fin!
Vi har haft en härlig helg här hemma. Vi har mest tagit det lugnt men har hunnit med lite vårpyssel i trädgården bland annat. Utemöblerna har åkt fram, lite optimistiskt än kanske med tanke på att halva trädgården är täckt av snö. Haha! Det var väldigt vilken seg vår det var i år. Förhoppningsvis får vi använda utemöblerna snart.
De här små majs-  och saffransplättarna åt vi till middag idag. Det var nog de mest snabblagade plättarna jag gjort och så goda!! Vi vuxna åt dem med sallad och tahinidressing och barnen fick kokt jasminris till. 
Här kommer receptet:
 
4 port
 
Ingredienser:
 
400 g kokta kikärtor
200 g majs
0,5 dl kikärtsvatten
0,5 dl majsmjöl
0,5 dl vetemjöl
1/2 paket saffran
1 krm paprikapulver
1/2 - 1 tsk salt
Vitpeppar
Olja att steka i
 
Tahinidressing:
 
2 msk sesampasta
2 tsk citronsaft
2 - 3 msk vatten
1/2 tsk äppelcidervinäger
 
 
Mixa kikärtor, majs och kikärtsvatten med en stavmixer. Tillsätt majsmjöl, mjöl och saffran och rör runt. Blanda ned paprikapulvret och salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ned ca 2 msk smet för varje plätt och platta till smeten något. Stek plättarna på medelhög värme tills de fått fin färg. Vänd dem och stek dem på den andra sidan. Gör dressingen genom att blanda alla ingredienserna till den.
Klart!
 
 
Hoppas ni får en riktigt fin vecka!
 
KRAM
0 kommentarer
Follow