Tzaygrillspett med bearnaisesmör

 
( I samarbete med Tzay.
 
Hej!
 
Nu närmar vi oss grillsäsongen- visst är det härligt?! Jag ser verkligen fram emot de där sommarkvällarna när vi, hela familjen, sitter ute och grillar. Mat smakar så mycket godare utomhus, håller ni inte med? 
Här kommer receptet på Tzaygrillspett med bearnaisesmör. Jätteenkla att göra och fantastiskt goda! Till spetten kan man t ex servera klyftpotatis och en härlig sallad.
 
8 grillspett
 
Ingredienser:
 
Bearnaisesmör:
 
2 charlottenlökar, skalade
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk torkad dragon
1/2 msk dragon, hackad
200 g mjölkfritt margarin
1/2 dl färsk dragon, körvel och persilja, fint hackade
En nypa socker
Salt
Vitpeppar, färskmald
 
Grillspett:
 
400 g Tzayfiléer i bitar, naturella
1 stor zucchini, delad i mindre bitar
2 rödlökar, skalade
2 - 3 majskolvar, färdigkokta
0,5 dl olja
3 msk japansk soja
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta, skalad
Flingsalt
 
Börja med att göra bearnaisesmöret.
Hacka löken fint. Koka upp den i en liten kastrull tillsammans med vinäger och dragon tills vätskan reducerat.
Låt det svalna lite innan du blandar det med margarinet, de färska kryddorna, socker, salt och peppar.
Ställ bearnaisesmöret i kylen medan du gör grillspetten.
Dela zucchini och rödlök i lika stora bitar. Dela majskolvarna i 16 skivor. Trä upp Tzay, zucchini, lök och majs på 8 st grillspett. Blanda olja, soja och peppar. Pressa ned vitlöken. Pensla på blandningen på spetten.
Grilla spetten ca 3 - 5 min på var sida. Lägg de färdiga spetten på ett fat.
Strö över flingsalt och klicka på bearnaisesmöret.
Klart! 
 
 
Ps. Missa inte tävlingen på mitt istagram @maggiesskafferi där fem vinnare kan vinna ett presentkort från Tzay á 100:-!
 
Ha det fint bästa ni!
 
KRAM