UA-110819632-1 maggiesskafferi.se - february 2018

Pankopanerade Tzayspett med nudelsallad

 
Hej!
 
Saftiga, frasiga och alldeles underbara soyafiléspett får ni receptet på här!
Till spetten serveras en nudelsallad men om man vill ha kokt Jasminris till så funkar det också alldeles utmärkt.
Tre spett per person är kanske i minsta laget, så gör en och en halv sats om du är hungrig.
Det spettet som blir över får man dra lott om:)
 
 
2 port
 
Ingredienser:
 
12 st Tzay soyabitar, naturella
6 st träspet
1 msk olja
1 msk japansk soya
1 bit ingefära, skalad
1 vitlök
Salt
 
 
Frityrsmet:
 
4 msk mjöl
3 msk öl
1/2 tsk salt
Pankoflingor
 
 
Fritering:
 
Olja till fritering
Pankoflingor
 
 
Nudelsallad:
 
 
Risnudlar till två personer
Vatten till kokning
1 msk olja
1 liten bit rödkål
1 liten bit vitkål
2 dl alfalfagroddar
1 dl färsk koriander, hackad
Svarta och Vita sesamfrön
 
 
Dressing:
 
1/2 lime
1 liten bit ingefära, skalad
1 msk japansk soya
1/2 msk olja
1/4 röd chili, urkärnad och skivad
1 nypa salt
1 msk vatten
3 tsk muscovadosocker
1 msk färsk koriander, hackad
 
         
Häll olja och soya i en liten plastpåse. Riv ned ingefäran och vitlöken. Tillsätt salt.
Lägg ned spetten i påsen och se till att de täcks av marinaden. Låt allt ligga och marinera i minst 30 min.
Under tiden gör du frityrsmeten genom att blanda alla ingredienser till en slät smet. 
När du gjort frityrsmeten gör du salladen.
Lägg nudlarna i blöt i ca 15 min. Koka upp vatten i en kastrull. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, ca 5 min brukar räcka. Häll nudlarna i ett durkslag när de är färdiga. Lägg dem i kastrullen och rör ned oljan så de inte klibbar ihop.
Skär upp kålen i strimlor och fördela strimlorna på två tallrikar. Lägg på alfalfagroddarna och nudlarna.
Strö över koriander och sesamfrön. Ställ tallrikarna åt sidan.
Ta ut spetten ur påsen när de marinerat klart och pensla frityrsmet på dem. Rulla dem sedan i pankon.
Hetta upp olja i en kastrull lagom stor för spetten. Lägg ned spetten och fritera dem runt om tills de fått lite färg.
Var noga med att inte bränna dem.
Ta upp spetten ur kastrullen och låt dem rinna av, om du vill minska på fettet kan du lägga dem på en bit hushållspapper en stund. Lägg sedan spetten tallrikarna med nudelsalladen.
Häll dressingen över nudelsalladen precis före servering.
 
 
 
 
 
 Något till middagen ikväll kanske!?
 
Ha det gott!
 
KRAM 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer

Födelsedagskalas!

 
 
Hej!
 
På söndag fyller León fyra år! Han har verkligen sett fram emot sin födelsedag LÄNGE nu.
Men vi tjuvstartade faktiskt firandet i helgen som var, eftersom det var då han hade sitt kalas.
Han hade bjudit några av sina vänner och det blev verkligen en lyckad födelsedagsfest! León var supernöjd, det var disco och fiskdamm och en massa härligt fika!
León hade beställt en blå tårta, så det fick det bli.
 
 
 
 
Jag bakade också en mintchokladtårta som jag gjort ett par gånger nu som alltid gör succé bland dem som smakar den. En riktig chokladbomb! León älskar choklad. Det har han nog ärvt från mig, haha!
 
 
 
 
Den här chokladtårtan är bara så god! Receptet kommer på bloggen så småningom...
 
 
 
 
Blommor måste man ju ha på ett kalas!
 
 
 
 
Födelsedagsbarnet- Kan inte riktigt fatta att han är fyra år! Ibland känns det som att tiden går lite för fort..
 
 
 
 
 
Det här födelsedagståget ställer vi alltid fram när någon av barnen fyller år. En liten tradition:)
 
 
 
En liten selfie fick det bli. Eller vad heter det när man är två? Inte groupie väl? I en groupie måste man väl vara fler än två? Någon som vet?! 
Haha! 
 
 
 
 
Vendela var på strålande partyhumör hela kalaset, tills tummen åkte in i munnen.
Det är signalen för att det är dax att sova. 
 
 
 
 
 Inget party utan popcorn!
 
 
 
 Eller Oreos!
( Fast dem ångrade jag lite att jag satte fram- Vi har vita stolsdynor. Haha!)
 
 
 
Trött men nöjd med kalaset! Vår fina, busiga, alltid lika positiva León! 
 
Ja, det var lite från helgens festligheter!
 
Hoppas ni får en fin fortsatt vecka.
 
KRAM KRAM
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer

Veckans Blogg

Hej alla fina!
 
Den här veckan började riktigt roligt!
För ett par veckor sedan blev jag intervjuad av Blogg.ses Isa Bylund. Hon hade fått upp ögonen för min blogg och ville veta lite mer om mig och bloggen.
Denna vecka är jag "Veckans blogg" här på Blogg.se.
Ni kan läsa intervjun på Bloggs förstasida denna vecka.
Det är så himla roligt! 
Jag är så otroligt glad för detta eftersom jag hoppas att fler ska hitta hit till min blogg och låta sig inspireras av min matlagning! 
 
 
 
Så här ser det ut på Bloggs förstasida!
 
Kul med uppmärksamhet för det jobb man lägger ned- men också en morot att fortsätta och utveckla bloggen vidare!
 
Ha en riktigt fin vecka vänner!
 
KRAM
 
1 kommentar
Follow