Banana Bread

 
Hej!
 
Fredag igen, oj vad veckorna går!
Idag har jag bakat detta bananbröd, det blev verkligen otroligt gott. När jag bredde lite jordnötssmör på det och tog första tuggan höll jag på att smälla av! Kombinationen banan och jordnötssmör är makalös!
Så om ni vill baka i helgen så kan jag verkligen rekommendera detta bröd.
Gott till frukosten eller till fikat eller bara som det är:)
 
 
1 bröd
 
Ingredienser:
 
2,5 dl rörsocker
3 medelstora mogna bananer
 1 dl kokosolja, smält
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl soja- eller havremjölk
1 tsk äppelcidervinäger
4,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl valnötter, grovt hackade
1 msk mjölkfritt margarin till formen
 
 
 
 
Häll ned sockret i en degbunke eller skål. Mosa bananerna väl och häll ned dem i bunken med sockret.
Tillsätt kokosoljan, vaniljsockret, mjölken och äppelcidervinägern. Vispa runt allt en liten stund.
Blanda ned mjöl, bakpulver och salt. Rör tills det blir en jämn smet. Blanda till sist ned valnötterna. 
Häll smeten i en smord, avlång bakform. 
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 60 min.
Känn efter med provsticka om brödet är torrt i mitten.
Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär upp det.
Serveras med Jordnöts- eller mandelsmör eller bara som det är.
 
 
 
 
 
 Ha en riktigt fin helg fina ni!
 
KRAM
#1 - - JUNITJEJ:

Ser väldigt gott ut!

Svar: Tack snälla! Det är verkligen gott det här brödet! :)
Maggiesskafferi

#2 - - Linn:

Men vad gott det låter! Jag håller med om att banan och jordnötssmör är en toppenkombination, så jag måste nog testa att baka det här så jag kan ¨äta det på det sättet. Mums!

Svar: Ja, testa det gärna! Så gott!:)
Maggiesskafferi