Energy bars

 
Hej!
 
Visst är det härligt med fredag!
Den här veckan har det verkligen varit fullt upp! 
När det är hektiskt så är det lätt att glömma bort att äta ordentligt
( i alla fall för mig) så då är det bra att ha något snabbt att fylla på energidepåerna med. Förra helgen slängde jag ihop detta receptet på energibars. De är helt utan raffinnerat socker och består enbart av naturliga produkter. De är också ganska mättande, så om det dröjer ett tag tills maten så står man sig en liten stund på dessa bars. Här kommer receptet:
 
 Ingredienser:
 
3,5 dl havregryn
1,5 dl mandlar, valnötter, och cashewnötter, grovt hackade
2,5 dl färska dadlar, urkärnade
2 msk chiafrön
2 msk solroskärnor
0,5 dl vita sesamfrön
2 msk hampafrön
0,5 dl agavesirap eller lönnsirap
0,5 dl  mandelsmör, rumsvarmt.
Lite flingsalt
 
 
 
Börja med att rosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg. Häll sedan i havregrynen och solrosfröna i stekpannan. Låt allt bli gyllenbrunt. Ställ åt sidan och låt svalna. Hacka alla nötterna.
Lägg de urkärnade dadlarna i en skål och mosa dem med händerna tills det blir en deg. Häll i nötterna,chiafrön, solrosfrön, sesamfrön och hampafrön. Tillsätt sirapen och mandelsmöret. Till sist tillsätter du flingsaltet. Blanda allt till en smidig deg. Lägg degen i en fyrkantig form ca 20 x 20 cm. Packa ihop den hårt och jämna till den ordentligt så ytan blir slät. In i frysen i ca 25 - 30 min eller tills det stelnar.
Ta ut ur frysen och skär kakan i fyrkanter. Packa in fyrkanterna i bakplåtspapper som du klippt till i lagom storlek. Knyt ett snöre runt, eller sätt en liten tejpbit på.
Förvaras i kylen.
 
 
 
 
 
'
 
Så nyttigt och naturligt gott!
 
Ha en fin fredag alla och 
ta hand om er.
 
KRAM
#1 - - Hanna:

Mm, vad gott! Superbra att ha något snabbt att fylla på energin med. :)

Svar: Ja, eller hur! Och de är ju så goda också! :) Ha en fin dag! KRAM
Maggiesskafferi