Pasta Pomodoro

 
 
 
Hej!
 
Den här rätten behöver nog ingen närmare presentation. Den går att variera i all oändlighet. Basen är densamma. Jag brukar vara noga med vilka tomater jag använder till rätten. Vissa burktomater kan vara väldigt sura, dessa undviker jag helst. Se till att tomaterna har en rund smak, det betyder att de var mogna när de skördades. Jag tillsätter alltid socker i min pasta pomodoro, jag gillar när såsen är lite åt det sötare hållet.
Gör gärna dubbel sats så har du en fin tomatsås till pizza eller varma mackor till exempel.
 
4 personer (2 vuxna och två barn)
 
Ingredienser:
 
1/2 dl olivolja att steka i
1 gul lök, skalad
2 vitlöksklyftor, skalade
Cayennepeppar
Paprikapulver
1 burk tomatkross, ca 400 g
2 - 3 tsk socker eller annat sötningsmedel
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1/2 tsk balsamvinäger
Salt
Grovmalen svartpeppar
Basilika, färsk
 
Topping:
 
Cashewnötter, naturella och malda
Basilikablad
Svartpeppar
Flingsalt
 
Hacka löken. Stek den i oljan i en tjockbottnad kastrull och krydda med cayennepeppar och paprikapulver. Häll över tomatkrosset. Tillsätt socker, buljongtärning, tomatpuré, vatten, balsamvinäger, salt och peppar. Koka allt i ca 25 - 30 min. Blanda ned hackad basilika. Ta bort såsen från värmen. Servera med kokt spaghettini eller fullkornsspaghetti. Smula över cashewötterna. Garnera med basilikablad. Vrid över färskmalen svartpeppar. Avsluta med en nypa flingsalt.
 
 
 
Ciao!
 
 
#1 - - Joanna - Livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2:

Så gott

Svar: Eller hur Joanna! Bästa snabbmaten enligt mig;)
Maggiesskafferi

#2 - - Linnéa:

men så gott!

Svar: Eller hur! Älskar pasta:)
Maggiesskafferi

#3 - - Angelica Wåhlin:

Åh, vad gott. Det där måste jag prova!

Svar: Ja, gör det! :) Ha en fin kväll!
Maggiesskafferi

#4 - - JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!

Svar: Tack:) Ja, gott var det! KRAM
Maggiesskafferi