UA-110819632-1 maggiesskafferi.se - Stuffed Sweet Potatoes

Stuffed Sweet Potatoes

 
Hej!
 
Igår blev jag så sugen på sötpotatis så jag slängde ihop dessa ugnsbakade, fyllda sötpotatisar. De fick tummen upp av hela familjen. Det var extra kul, eftersom killarna varit lite skeptiska till sötpotatis förut. Nu har vi ännu en rätt som säkert kommer att återkomma ofta hos oss:)
Här kommer receptet. 
 
4 port
 
Ingredienser:
 
2 stora sötpotatisar, tvättade
2 - 3 msk olja
Salt
Svartpeppar
 
2 dl majs
100 g vegansk fetaost
2 msk havrefraiche
2 vitlöksklyftor, skalade
4 msk olivolja
4 tsk dijonsenap
Vitpeppar
Svartpeppar
Salt
 
Garnering;
 
50 g Vegansk fetaost
Persilja, färsk
1 bit rödkål, strimlad
1 dl majs, rostad i lite olja i stekpannan
1/ 2 Röd chili, hackad
Timjan, färsk
Svartpeppar, nymalen
 
 
 
Dela sötpotatisarna på hälften. Skär av dem lite i botten så de står stadigt.
Ställ potatishalvorna på en plåt med bakplåtspapper på. Ringla över olja. Salta och peppra. Baka potatisarna i ugnen i 200 grader i 35 - 45 minuter. Känn efter om de är mjuka i mitten innan du tar ut dem ur ugnen. Gröp ut en del av innanmätet men lämna en kant, ca 1 cm runtom på potatishalvan. Blanda innanmätet med majs, fetaost, havrefraiche, vitlök, olivolja och dijonsenap . Salta och peppra. Fyll potatishalvorna med fyllningen. Baka i ugnen i ytterligare 10 - 15 min. Hetta upp en stekpanna med lite olja i . Häll i majsen och rosta den tills den fått fin färg. Ta ut potatisarna och smula över fetaost, klippt persilja, rostad majs och chili. Lägg till sist på en timjankvist på varje potatishalva. Vrid lite svartpeppar över. Servera potatisarna med en god sallad. 
Klart!
 
 
 
 
1 kommentar
Anette

Det ser riktigt gott ut 😊

Svar: Tack, snälla! Ja, det var verkligen jättegott! Man kan ju fylla potatisarna med sådant man tycker om så det går ju verkligen att variera denna rätt:)
Maggiesskafferi

Follow