UA-110819632-1 maggiesskafferi.se - Grön pesto

Grön pesto

 
Hej alla fina!
 
Hemmagjord pesto går inte att jämföra med den köpta. En hemmagjord pesto har ju kvar smaken av de färska basilikabladen, en smak som försvinner när peston hamnar i en burk. Pesto går dessutom snabbt att göra, och ingredienserna till den här finns oftast hemma i skafferiet. Den här peston är jättegod till pasta eller zuccinipasta, eller varför inte på en bit grillat bröd tillsammans med vegansk mozarella och oliver?
 
Ingredienser:
 
1 kruka basilika
0,75 dl olivolja
1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
Salt
 
Ta bort de tjockaste stjälkarna på basilikan. Lägg bladen och de tunna stjälkarna i en bunke. Häll i oljan. Hacka cashewnötterma och lägg dem i bunken. Pressa ned vitlöksklyftorna och tillsätt saltet. Mixa samman allt med en stavmixer tills det blir en slät röra. 
Klart!
 
 
Ha det gott! 
 
KRAM
0 kommentarer
Follow