Sötpotatissallad med Tahinidressing

 
2 - 4 pers beroende på om det är en huvudrätt
eller om man har något tillbehör till.
 
Ingredienser:
 
Sallad:
 
2 sötpotatisar
Olja
Salt
Svartpeppar
 
1 dl svart eller röd qinoa
2 dl vatten
Salt
 
2 stora nävar färsk spenat
1/2 tsk salt
4 msk majs- eller solrosolja
Svartpeppar, nymalen
2 polkabetor, skalade 
100 g vegansk fetaost
1 dl valnötter
1/2 rödlök, skivad
1 näve färsk persilja
 
Tahinidressing:
 
2 msk tahinipasta, saltad
1 krm salt
2 msk pressad citronsaft
1 msk olja
1 tsk agavesirap
3 msk vatten
1 - 2 krm äppelcidervinäger
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Skala och skiva sötpotatisen. Lägg skivorna på en oljad ugnsplåt.
Ringla olja över och salta och peppra. Baka sötpotatisen i ugnen i 20-30 min, de är klara när de är mjuka och fått lite färg. Jag gillar när de är lite överbakade, så den härliga rostade smaken kommer fram. Ta ut potatisen från ugnen och låt dem svalna lite. Under tiden gör du qinoan. Koka upp 2 dl vatten i en liten kastrull. Häll i qinoan och koka ca 15-20 min på svag värme. Ta bort den från värmen när den är klar. Lägg spenaten i en skål och häll i oljan. Salta och peppra. Blanda runt tills oljan täcker spenaten. Häll i den avsvalnade qinoan och blanda runt. Lägg upp spenat- och qinoablandningen på ett stort fat. Varva med tunnt skivad polkabeta, sötpotatis och rödlök. Smula över osten och valnötterna. Klipp persilja över salladen.
Avsluta med att lägga på groddarna och ringla över Tahinidressingen.
 
 
 
 
 
 
 
 Härligt god och nyttig!
 
Kram
#1 - - MALINDENISE:

Ser jättegott ut!

Svar: Tack snälla! Ja, det var jättegott!:)
Maggiesskafferi