Svamp Bourguignon

 

 Hej alla fina!

Här kommer receptet på en gryta som blir underbart smakrik och mustig. Till den serverar jag matvetete, men potatis och ris passar också bra som tillbehör.

 

2 - 4 port

Ingredienser:

400 g champinjoner
3 msk olja
15 steklökar
2 vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
1 msk vetemjöl
1 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1/2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 msk tomatpuré
2 msk barbecuesås eller motsvarande liquid smoke 
1 msk japansk soya
1 tsk socker
1/2 dl persilja, hackad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar, nymalen
1 krm vitpeppar

Börja med att hälla kokande vatten över löken och låt det stå i 15 min. Ta bort skalet från löken. Rengör svampen och dela den i halvor. Hetta upp oljan i en kastrull. Stek löken en stund. Tillsätt svampen och stek den i ca 5 min. Rör ut mjölet i lite av vinet. Häll i rödvinet, mjölet i rödvin, vatten och fonden i grytan. Tillsätt timjan, lagerblad, tomatpuré, barbequesås eller liquid smoke, soja och socker. Låt allt puttra i ytterligare ca 15 min.
Ta av grytan från värmen och rör ned persiljan.
Salta och peppra. 
 
 
 
 
 
 
 
Superenkelt och supergott!
 
KRAM
 
/Maggie