Ugnsbakad aubergine

 
Hej!
 
Den här bilden lade jag upp idag på mitt instakonto @maggiesskafferi. 
Ugnsbakade auberginer är en härlig lunch- eller middagsrätt. Ät auberginerna med en sallad eller med ris. Receptet är för 2 - 4 personer beroende på hur många tillbehör du har.
 
Här kommer det utlovade receptet:
 
2 - 4 port
 
Ingredienser:
 
2 auberginer
Olja att steka i
 
Fyllning:
 
400 g krossade tomater
2 msk socker
2 msk tomatpuré
3 dl gröna eller röda linser, färdigkokade
2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
Paprikapulver
Svartpeppar
Salt
1 - 2 msk färsk oregano
 
Topping:
 
4 - 5 msk ströbröd eller pankoflingor
 
Dressing:
 
4 msk vegansk majonnäs
3 msk ifraiche
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
Salt
 
 
 Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna på längden. Gröp ur lite av innehållet men lämna ca 1 cm tjocka kanter runt om. Stek auberginerna i olja i en stekpanna, först med snittytan nedåt och sedan vänder du på dem. De är klara när de är mjuka. Koka ihop en sås på ingredienserna till fyllningen. Fyll auberginerna med fyllningen och strö till sist på ströbröd eller pankoflingor. Baka i en ugnsfast form i ca 25 min. Ta ut auberginerna och låt dem svalna något. Blanda ihop en dressing på majjonnäs, ifraiche, vitlök och salt.
Ringla dressingen över auberginerna när de ska serveras. 
#1 - - Ajli Müller:

aubergine är så himla himla gott <3

Svar: Ja, jag håller verkligen med dig! :)
Maggiesskafferi