Portabelloburgare med pankopanerade lökringar

 
I samarbete med Rydbergs såser. )
 
Hej!
 
Hoppas ni har det bra!
Många av er har säkert sett att det kommit ut nya veganska produkter på marknaden den senaste tiden. Rydbergs har lanserat två nya kalla såser som är helt veganska och jag har fått nöjet att testa dem.
Den ena såsen heter "Sriracha mayo" och är en majonnäs med smak av sriracha. Lite spicy med andra ord. Den andra såsen heter "Rostad lök mayo" och den är mild, med en fin smak av lök och majonnäs.
Till mina portabelloburgare har jag valt att använda Sriracha mayo. 
Så här gör du:
 
2 pers
 
Ingredienser:
 
Pankopanerade lökringar:
 
2 gula lökar, skalade
1 dl mjöl
1 dl öl
1 tsk salt
Vitpeppar
2 dl pankofringor
2 - 3 dl neutral olja till fritering
 
Skiva löken ganska tjockt, de får inte vara för tunna. Välj ut de största lökringarna till paneringen. Vispa ihop mjöl, öl, salt och peppar till en tjock smet. Vänd lökringarna i smeten, en och en och lägg dem sedan på ett fat med pankoflingor. Täck hela lökringen med pankoflingorna. Hetta upp oljan i en liten kastrull. Lägg ned lökringarna, en och en, och fritera dem tills de får en gyllene färg. Ta upp lökringarna och lägg dem på ett fat med lite hushållspapper på. 
 
 
 
 Portabelloburgare:
 
Olja till stekning
2 - 4 portabellosvampar
1 vitlöksklyfta, skalad
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
2 hamburgerbröd
Salladsblad
1/4 gurka, skivad
1/2 tomat, skivad
Sriracha mayo
Senap
Pankopanerade lökringar
 
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i portabellosvampen med "ryggen" nedåt. Stek svampen i ett par minuter. Pressa ned vitlöken över svampen och låt den fräsa tillsammans med svampen. Vänd svampen och stek den på den andra sidan. Salta och peppra. Lägg sallad, gurka och tomat på hamburgerbröden. Lägg på svampen och lite senap. Lägg på lökringar. Ringla över sriracha mayo och lägg på brödet.
 
 
 
 De lökringar som blir över serveras på sidan som tillbehör. Supergoda att doppa i båda såserna.
 
 
 
 
 
 
 
 Milkshake passar bra till hamburgare- Eller hur!? 
Detta är en Körsbärsmilkshake gjord på körsbär, havremjölk och sojaglass med vaniljsmak.
 
 
 Supergott!
 
 
 
 
Vill du pröva någon av dessa såser så klicka på länken så får de 250 st första som anmäler sig en gratis kupong hemskickad: https://www.rydbergs.se/vegokupong/
 
Ha en riktigt fin dag!
 
KRAM
 

Carrot Cake Bliss Balls

 
Hej!
 
Idag när jag var och handlade upptäckte jag till min stora glädje att det har kommit in nyskördade grönsaker till butiken. Det är ett riktigt vårtecken! Jag älskar skiftena av säsongerna när det kommer in lite nya grönsaker och frukter. Så jag handlade bl a på mig nyskördade morötter som smakade helt underbart! Morötterna använde jag i dessa morotskakebollar, och det blev riktigt gott! León höll mig sällskap en stund medan jag gjorde bollarna. Han frågade mig om jag gjorde "veggobullar". "Nja, sa jag, jag gör godis.."  "Jaha," sa Leon. Jag lämnade köket en kort stund och när jag kom tillbaks hittade jag León med huvudet i skålen. Haha! Han älskar kaksmet den pojken. Både smeten och bollarna fick klart godkänt av León.
Här kommer receptet:
 
16 - 18 st
 
Ingredienser:
 
10 färska dadlar, urkärnade
2 dl havregryn
2 msk vegansk mjukost, typ Philadelphiaost
0,5 dl valnötter
1 skvätt citronsaft
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk muskot
2 små morötter, skalade och fint rivna
Kokosflingor
 
Mixa ihop alla ingredienserna utom morötterna med en stavmixer. Degen ska vara lite "crunchy". Blanda ned de rivna morötterna. Rulla bollar av degen. Rulla bollarna i kokosflingorna tills de täcks helt av kokosen. Ställ in bollarna en stund i kylen så de får stelna lite innan du serverar dem.
 
 
 En annan som fattade tycke för morotsbollarna var Vendela! När jag skulle fotografera bollarna så skulle ju hon självklart vara med och provsmaka.
 
 
 
"Hm.. Undrar hur de där smakar..?"
 
 
"Jag tar en!"
 
 
"Jättegoda!!"
 
 
"Jag lägger tillbaka den jag smakat på..."
 
 
"Eller, nej, förresten, jag äter upp den.."
 
Så, de här morotskakebollarna blev klart godkända av både fyraåringen och ettåringen!
Att de innehåller en massa nyttigheter är ju dessutom ett stort plus!
 
Ha en fin helg!
 
KRAM

Asiatisk sötpotatissoppa

 
Hej!
 
Hoppas ni haft en fin helg!
Vädret här hoss oss i Skärgården har varit fantastiskt, och det verkar hålla i sig!
Som vi har längtat!
Till lunch idag blir det denna sötpoatatissoppa med Asiatisk touch.
Den är ite sötsyrlig och går att äta både kall och varm.
För att göra den lite mer mättande så serverar jag den med lättstekt broccolli och cashewnötter bl a. Om du vill ha den lite magrare så byt ut kokosgrädden mot kokosmjölk.
Här kommer receptet:
 
2 port
 
Ingredienser:
 
3 medelstora sötpotatisar
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokosgrädde
Saften från en lime
1 - 2 msk srirachasås
1/2 tsk paprikapulver
En näve färsk koriander, hackad
1/2 tsk salt
Svartpeppar
 
Tillbehör:
 
2 msk olja
10 buketter brocolli 
1 msk japansk soja
1 msk vatten
cashewnötter
kokosflakes
1/2 röd chili, skivad
2 msk färsk koriander
 
 
Skala potatisen och skär den i bitar. Koka potatisbitarna i lättsaltat vatten i ca 20 min tills de blir mjuka. Häll av vattnet, men spara 4 dl. Tillsätt buljongtärningen och lös upp den i kokvattnet. Mixa samman potatisen och buljongvattnet med en stavmixer eller i en mixer tills det blir en helt slät soppa. Blanda ned kokosgrädde, limesaft, srirachasås och paprikapulver. Låt allt få ett uppkok. Blanda ned koriandern och salta och peppra. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs brocollin en liten stund. Tillsätt soja och vatten och låt vätskan koka bort. Servera soppan med den lättstekta brocollin, cashewnötter, kokosflakes, röd chili och koriander
 
 
 Visst der det gott ut!?
 
Den här veckan ska jag jobba med förberedelser för en kommande reklamfilmsinspelning. Det är en hel del att göra, men det ska bli så himla kul. Förhoppningsvis får jag lite tid över till att bara ta en lång lunch eller en kaffe i solen någon dag också.
Vad ska ni göra?
 
Ha en fin vecka vänner. 
Snart är det helg igen!:)
 
KRAM
 
Maggie
 
 
Visa fler inlägg