Veganska kanel- och kardemummasnurror

 
 Hej!
 
Baka bullar utan smör! Går det? Om du frågar mig och alla som smakat dessa bullar så är svaret: Ja!
Underbart saftiga och goda är de. Och sådär härligt fluffiga som växtbaserat bröd blir är de också.
Här kommer receptet:
  
25- 35 st
 
Ingredienser:
 
150 g mjölkfritt margarin (Jag använde Carlshamns)
4 dl sojamjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma
Ca 11-12 dl vetemjöl
 
Fyllning:
 
100 g mjölkfritt margarin
1 dl ljust muscovadosocker
2 tsk vaniljsocker
Kanel
Kardemumma
 
Garnering:
 
Mjölkfritt margarin, smält
Strösocker
 
 
 
Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli 37 grader. Lös upp jästen i en degbunke i lite av degvätskan. Tillsätt sedan resten av degvätskan, salt, socker och kardemumma. Häll sedan i mjölet, först ca 10 dl, och arbeta degen med degkrokar eller för hand. Tillsätt sedan resten av mjölet om det behövs. Degen ska inte vara kompakt, då har man tillsatt för mycket mjöl. Degen ska istället bli blank och släppa kanterna på degbunken. Täck med bakduk och jäs i ca 30-40 min. Ta upp degen och lägg den på ett mjölat bakbord. Knåda degen tills den blir smidig. Kavla ut degen till en fyrkantig platta, den ska vara mer rektangulär än kvadratisk. Bre ut margarinet på plattan, strö över sockret och vaniljsockret och pudra över kanel och kardemumma. Vik rektangeln på mitten från långsidan. Skär ut drygt 2 cm tjocka remsor och tvinna dem för att sedan forma en snurra. Fäst slutänden under bullen. Lägg bullarna på bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 min. Pensla dem med smält margarin. Grädda bullarna i ugnen i ca 250 grader i 8-10 min. När de är klara, ta ut dem och strö strösocker över dem
 
 
 
 
 
 
Visst vill man sätta tänderna i de här bullarna bums?!
 
Ha en fin dag!
 
KRAM
 
Maggie
En kommentar publicerat i Bakning
Taggar: bakning, familjeliv, foto, kanelbullar, veganskbakning, äggfritt
#1 - - Julia Smetana:

De ser verkligen supergoda ut! 😊

Svar: Tack, vad kul att du tycker det! Ha en fin kväll:)
Maggiesskafferi